Dit kunstenfestival op 17 en 18 september 2022 is een must voor de liefhebbers van kunst, stadslandbouw, natuur en architectuur.

Deelnemende kunstenaars:
Mohammed Alani / Ben Benaouisse / Veronika Bezdenejnykh / Benno Bouma / Jef Cloostermans / Sandra De Groot / Diana De Moor / Werner de Vos / Sacha Eckes / Andy Fierens / Kris Fierens / Fountains of Wijn / Hartwerp / De Klup / Bert Lezy / Chris Meulemans / Rufus Michielsen / Kristof Morel / Chloé Op de Beeck / Tinka Pittoors / Rien Schellemans / Henrike Schmitz / Schscht / Alexey Soldatov /  Katja Stonewood / Katrien Van Breedam / Wouter van de Koot / Paul Van Hoeydonck / Werner Van Hoeydonck / Jeffe Van Holle / Wanderworks  / De Wolkenbreier


De bezoeker kan in een rondleiding van ca één uur kennismaken met de dakboerderij én het werk van 29 geëngageerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. De expo creëert een prikkelende dialoog tussen urbaniteit en ecologie, een reflectie over de verhouding tussen de verstedelijkte mens en zijn van oorsprong natuurlijke omgeving.

Op de ca 1800 vierkante meter komen verschillende kunstdisciplines aan bod zoals installatie, video, beeldende, sculpturale, textiel- en architectuurkunsten. Op de dakboerderij zal je ook de fonkelnieuwe UFO-airport kunnen bezoeken die deel uitmaakt van de expo ruimte. Een surrealistische installatie die speelt met de vraag: Wachten we op de aliens om antwoord te krijgen op de uitdagingen van de planeet of nemen we actie?

De kunstenaars kiezen alvast voor actie met United-Future-Objects. Een landingsplaats voor kunst en cultuur, waarvan dit festival de eerste actie is. Het bezoek van de site in deze setting is letterlijk een buitenkans omdat de daktuinen normaliter niet toegankelijk zijn of enkel met gereserveerde groepen kunnen bezocht worden.

Hoge Gronden is een samenwerking van het PAKT, Volle Grond en Wander Works en geniet ondersteuning van DAKkan en het Ecohuis, stad Antwerpen.


Het dak van het PAKT is niet rolstoeltoegankelijk en enkel bereikbaar per trap ( ca 12 m hoog ) .