Dit najaar startte Volle Grond met steun van stad Antwerpen een screening van Antwerpse daken om het potentieel voor stadslandbouwprojecten zoals dat van de dakboerderij van PAKT in kaart te brengen.

Een eerste screening leverde een lijst op van zo'n 50 daken van voornamelijk publiek patrimonium.

Nu lanceren we een oproep om zicht te krijgen op private eigendommen die mogelijks geschikt zijn voor stadslandbouw.

Voor Stad Antwerpen voert BUUR Part of Sweco een fauna en flora inventarisatie uit in de binnenstad Antwerpen, als basis voor een studie omtrent de impact van klimaatverandering op stedelijke biodiversiteit. 

Naar aanleiding van Food.Film.Fest. organiseert de Volle Grond, uitbater van de dakboerderij van PAKT, vijf boeiende filmvertoningen.

Dit kunstenfestival op 17 en 18 september 2022 is een must voor de liefhebbers van kunst, stadslandbouw, natuur en architectuur.

Stad Antwerpen en district Wilrijk vonden een nieuwe uitbater voor de kinderboerderij in Wilrijk. Volle Grond zal vzw De Koempanie bij de opstart begeleiden op het gebied van ecologie en stadslandbouw.

Volle Grond heeft samen met OMGEVING B-GT, Bollinger Grohmann, Yellow Window de ontwerpwedstrijd gewonnen voor de vergroening van het administratief centrum ‘den Bell’ in Antwerpen.

Bart en Tinne telen met passie en knowhow biologisch fruit, groenten en bloemen in Vremde. Voortaan zorgen ze samen met Wim, Joost (Oogstappel), Stijn (Nooit Geweten Dat je Dit Kon Eten), Joris (Imkerij De Groene Weg), Koen en Stien (Groenlof) en Kathy (Forestree) voor een uitgebreid lokaal aanbod via Volle Grond.

De Azteken noemden het chinampas: eilanden van riet en grond waarop groenten en granen werden verbouwd. De Kelten gebruikten ook stro en hooi gemengd met uitwerpselen om groenten te verbouwen.

op de hoogte blijven?

Wij gebruiken Mailchimp als platform voor onze nieuwsbrieven. Meer info in de disclaimer.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.