Veelgestelde vragen

Kan ik de dakboerderij van PAKT bezoeken?

De dakboerderij is niet publiek toegankelijk. Enkel onze dakboeren hebben vrije toegang. Je kan wel deelnemen aan een rondleiding. Dat kan alleen of in groep. Een bezoek is sowieso steeds betalend en onder leiding van een dakgids. Alle info vind je hier.

Ik wil dakboer worden. Wanneer kan ik starten?

We hanteren een wachtlijst waarvoor je je hier kan inschrijven.

Starten kan enkel tijdens de startmomenten die we organiseren in de periodes februari-maart en september-oktober. Hou de agenda in de gaten of zet je op de wachtlijst, dan krijg je sowieso een seintje wanneer er weer startmomenten aan komen. Alle info vind je hier.

Kan ik groenten van het dak kopen?

De oogst van het dak is uitsluitend voorbehouden voor de deelnemende dakboeren en wordt niet gecommercialiseerd voor het grote publiek. Bij een rondleiding en bij sommige verkooppunten kan je wel PAKT honing kopen, als het het juiste seizoen is. De producten van de boerenmarkt op woensdag komen recht van 't veld van bioboeren in de rand van de stad zoals Oogstappel en Forestree. Alle info vind je hier.

Kan ik een feest, teambuilding, … organiseren op de dakboerderij?

Je kan hiervoor terecht in de dakhuisjes, de locatie die je kan huren op de dakboerderij van PAKT. Je kan hiervoor een offerte opvragen bij dak@pakt-antwerpen.be. Alle info over de dakhuisjes vind je hier.

Kan ik als particulier bij Volle Grond terecht voor advies over mijn stadstuin?

Tijdens een rondleiding op de dakboerderij kan je inspiratie opdoen. Als lid van de dakboerderij leren we jou het ganse seizoen tuinieren, van zaadje tot tomaatje.  Voor gratis advies op maat voor de aanleg van jouw stadstuin of dak kan je in Antwerpen terecht bij het Ecohuis.

Kan ik als professional bij Volle Grond terecht voor advies over mijn groenproject?

Ben je architect, ontwikkelaar, planner, ... en wil jij een stad vol bruisende, eetbare, groene daken, straten, tuinen en pleinen realiseren? Hoe ga je aan de slag met stadslandbouw? Hoe zorg je van bij het begin voor de juiste gebruikersmix? Wie krijgt toegang en wie draagt welke verantwoordelijkheden? Wij begeleiden je graag van vergunningsaanvraag tot de realisatie. Meer info vind je hier.

de volle grond

Laat hier je contactgegevens achter

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.